About us

Kami adalah distributor berdaftar dengan syarikat Biotropics Malaysia Berhad sejak tahun 2018. Pihak kami tertakluk kepada syarat-syarat dan persetujuan dengan pihak syarikat.
Di Formula Lelaki, kami berhasrat untuk menyediakan produk kesihatan terbaik untuk pelanggan kami dan menjadikan pengalaman membeli-belah dalam talian berjalan lebih cepat dan lancar. Kami membantu 1000+ pelanggan untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik dan membuat lebih banyak senyuman di wajah dan keluarga mereka. Kami sentiasa berusaha untuk menjadi lebih baik setiap hari dan kami sangat berterima kasih dengan sokongan berterusan anda!

Lihat produk terlaris kami di sini!

Mengenai Biotropics Malaysia

Biotropics Malaysia Berhad (Biotropics) diperbadankan pada bulan Februari 2007 untuk mengembangkan dan mengkomersialkan sumber daya bio Malaysia menjadi produk kesihatan semula jadi yang unggul. Di Biotropics, kami didorong oleh falsafah kami untuk mengubah pendekatan tradisional semalam untuk kesihatan dan kesejahteraan, menjadi penyelesaian kesihatan inovatif esok dengan mengesahkan tradisi yang sesuai dengan masa melalui sains moden. Produk Biotropics merangkumi ekstrak standard proprietari, suplemen makanan semula jadi, bahan-bahan untuk nutraseutikal, makanan berfungsi dan aplikasi kosmetik, dan terus mengembangkan ubat-ubatan herba dan ubat-ubatan botani.

Scientific Advisors/Penasihat Ilmiah

Sebagai tambahan kepada kepakaran saintifik dalaman kami, kami berunding dengan KOL, saintis dan penyelidik dari universiti dan pusat penyelidikan terkemuka di seluruh dunia. Komuniti telah berperanan dalam mengembangkan standard, prosedur & protokol baru atau metodologi pengujian yang telah memberikan sumbangan besar dalam penyelidikan dan pengembangan produk kesihatan semula jadi yang selamat dan berkesan.
Anda boleh mendapat info lebih pengenai penasihat ilmiah di sini.

Untuk maklumat terkini mengenai syarikat, anda boleh menghubungi pihak saya syarikat di

Lot 21, Jalan U1/19, Section U1,
Hicom-Glenmarie Industrial Park,
40150 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
Hot Line: 1.800.22.2012